Project:
whiskyveiling

Het project: een gespecialiseerde online whiskyveiling realiseren op het Europese continent. De ontwikkeling is begin 2019 gestart en momenteel wordt het platform getest. De laatste stappen willen we zetten met jullie hulp. De eerste veiling is gepland voor het voorjaar van 2021.

European Whisky Auctions' support plan is currently mainly aimed at interested parties within the Netherlands. If you, as a non-Dutch speaker, would like more information about us, we kindly refer you to the contact form.

More information soon.

European Whisky Auctions

Hoe kun je helpen?

Je kunt op twee manieren helpen: flessen whisky beschikbaar stellen voor de veiling en/of één of meerdere stippen uit ons logo adopteren.

1

Ben je liefhebber en in het bezit van mooie whisky's? Je kunt dan overwegen om flessen beschikbaar te stellen voor de veiling. Op deze manier zorgen we voor voldoende aanbod in de eerste maanden van de veiling. De werking is eenvoudig. Je geeft aan welke flessen je wilt laten veilen, wij plannen de fles in en de opbrengst is natuurlijk voor jou. Alle spelregels vind je hieronder.

Heb je geen whisky, maar wil je ons toch helpen? Ook dat kan. Naast het 'steunen met whisky', kun je één of meerdere stippen adopteren uit ons logo. Het geld gebruiken we voor de (online) marketing en promotie van het platform. Het maximaal op te halen bedrag (streefbedrag) is vastgesteld op € 25.000.

2

Hieronder lees je alle spelregels voor onze steunactie.

Flessen whisky beschikbaar stellen

Zonder aanbod valt er weinig te veilen. Met de actie rond whiskyflessen willen we voor voldoende aanbod zorgen in de eerste maanden van de veiling. Hoe werkt dit?

Via het formulier op deze website kun je aangeven welke flessen je beschikbaar hebt voor de veiling. Heb je meerdere flessen? Je kunt het formulier zo vaak invullen als je zelf wilt (neem contact met ons op als je meer dan 10 flessen beschikbaar gaat stellen). Alle flessen worden op jouw naam geregistreerd.

Natuurlijk willen we iedere maand een interessant veilingaanbod presenteren. Het kan dan ook gebeuren dat we een deel van je flessen voor op latere veiling inplannen. Dit laten we natuurlijk weten.

Stippen adopteren

Heb je geen whisky, maar wil je ons wel helpen? Adopteer dan een stip uit ons logo. Je mag zoveel stippen adopteren als je wilt.

De opbrengst van deze steunactie wordt voor het grootste deel gebruikt voor de (online) marketing. Als nieuwkomer moeten we onze plek op de markt veroveren en daar hebben we alle hulp hard bij nodig.

Het streefbedrag is vastgesteld op € 25.000. Van de 1000 zijn er al 161 geadopteerd. Steun je ons ook?

Ons logo bestaat uit 1100 stippen. Hiervan stellen we 1000 beschikbaar voor adoptie.

SPELREGELS
& VOORWAARDEN

De spelregels en voorwaarden voor de steunactie zijn vastgelegd bij akte door Notariaat De Poel. Hieronder vind je de belangrijkste spelregels. De pdf bevat alle voorwaarden.

Beschikbaar stellen van flessen whisky

 • 1

  De fles(sen) die je beschikbaar stelt blijven jouw eigendom. Na betaling door de winnaar wordt de hamerprijs minus de veilingkosten aan je overgemaakt.
 • 2

  Als je tijdens de actieperiode flessen aanbiedt, krijg je korting op de verkopersfee. De hoogte van de korting is afhankelijk van de totale geschatte waarde van de flessen.
 • 3

  Gedurende de eerste twee jaar van de veiling verloten we jaarlijks een mooie fles whisky. Hoe meer flessen je beschikbaar stelt, hoe meer kans je hebt om te winnen...
 • 4

  Als je meerdere flessen aanbiedt, worden deze mogelijk verspreid over verschillende veilingen. Dat doen we om je een zo mooi mogelijke prijs voor je fles te laten krijgen. Natuurlijk laten we je tijdig weten welke fles we gaan veilen als het zover is.

Stippen adopteren

 • 1

  Het opgehaalde bedrag wordt volledig en uitsluitend aangewend voor online marketing en promotionele en activiteiten van het veilingplatform.
 • 2

  Er is geen drempelbedrag voor de steunactie. Het maximaal op te halen bedrag is vastgesteld op € 25.000 (streefbedrag). Zodra het maximaal op te halen bedrag is opgehaald, wordt de actie automatisch beëindigd.
 • 3

  Investeren kan door een stip te adopteren uit het logo van de European Whisky Auctions. Er is in beginsel geen beperking op het aantal stippen dat door één persoon geadopteerd kan worden. De actie stopt automatisch als het maximum van 1000 stippen uitgegeven is.
 • 4

  Je steun aan ons is een gift en géén lening die terugbetaald wordt. In ruil voor je steun krijg je o.a. een kortingsvoucher die je kunt gebruiken op de kopersfee die je op de veiling betaalt voor je aankopen. Deze kortingsvoucher overstijgt minimaal de investering die je doet.
  • Rekenvoorbeeld 1

   Je adopteert 1 stip ter waarde van € 25. In ruil daarvoor krijg je van ons een kortingsvoucher van € 30.

   Op de veiling win je een fles die afgehamerd is op € 400. Als koper betaal je 9% over de hamerprijs, en de kopersfee bedraagt daarmee € 36. Doordat je een kortingsvoucher hebt, hoef je nog maar € 36 - € 30 = € 6 fee te betalen op deze gewonnen fles.

  • Rekenvoorbeeld 2

   Je adopteert 4 stippen ter waarde van € 100. In ruil daarvoor krijg je van ons een kortingsvoucher van € 150.

   Op de veiling win je twee flessen die afgehamerd zijn op € 425 en € 975. Als koper betaal je 9% over de totale hamerprijs, en de kopersfee bedraagt daarmee € 126. Doordat je een kortingsvoucher hebt, betaal je in deze ronde € 0 fee op de gewonnen flessen.

   Omdat je maar € 126 van je voucher (t.w.v. € 150) gebruikt, blijft er een resterende waarde van € 24 over die je als korting op een volgende aankoop kunt gebruiken.

 • 5

  De kortingsvoucher is vier jaar geldig vanaf de eerste veiling of vanaf het moment dat je de adoptie doet als deze na de eerste veiling ligt.
 • 6

  Naast korting op de kopersfee, geniet je als investeerder een aantal andere voordelen. Alle voordelen zijn opgenomen in ons infoblad, die je hier als kunt downloaden als pdf.

Meer informatie

Download informatieblad

(pdf-bestand, 340kb)

Hierboven hebben we de belangrijkste spelregels en voorwaarden benoemd voor beide vormen van de steunactie. Natuurlijk hebben we alles overzichtelijk op rij gezet. Hiernaast kun je het pdf-document met alle voorwaarden en spelregels downloaden om rustig door te lezen.

Heb je na het doorlezen van dit informatieblad nog steeds vragen? Bel of mail ons. We nemen je graag mee in onze plannen!


Enthousiast?

Help dan mee om deze veiling tot een succes te maken door één of meerdere stippen te adopteren of door whisky beschikbaar te stellen.