Ons
verhaal

European Whisky Auctions

European
Whisky Auctions

100% van Nederlandse bodem

European Whisky Auctions heeft tot doel liefhebbers van whisky bij elkaar te brengen. Binnen afzienbare tijd zijn forse invoertarieven en importheffingen vanuit Engeland en Schotland een feit. Daar willen we niet op wachten, maar klaarstaan met een interessant alternatief.
En jij kunt helpen om dit te realiseren!
European Whisky Auctions

Wie zitten er achter?

Het bedrijf European Whisky Auctions is opgericht door Martin van Hoek en Jelger Visser, en is gevestigd in Groningen.

Jelger Visser

Jelger, begin veertig, houdt zich al meer dan tien jaar bezig met whisky. De eerste kennismaking was met de Arran 1996 Sherry cask. Het vuur dat toen ontbrandde is nooit meer gedoofd.

In het dagelijks leven runt hij samen met Martin van Hoek het Groninger internetbureau Praes. Dit bedrijf helpt ondernemers om hun online ambitie en visie te verwezenlijken, door het neerzetten van plezierige en gebruiksvriendelijke websites en krachtige (online) marketing strategieën. De laatste jaren worden ook de meer geavanceerde webapplicaties gebouwd, waarbij Jelger zich vooral bezighoudt met de applicatie-architectuur en het uitdenken van de beste oplossingen voor complexe applicatieprocessen.

Vanuit de liefde voor whisky en de liefde voor gebruiksvriendelijke en intuïtieve webapplicaties is het idee voor een eigen whiskyveiling ontstaan. Hieruit is de European Whisky Auctions voortgekomen.

Martin van Hoek

Martin, net vijftig, is directeur/medeoprichter van European Whisky Auctions. Hij heeft de afgelopen 30 jaar brede kennis en ervaring opgedaan op het terrein van bedrijfskunde, marketing en sales. Martin is jaren actief geweest bij diverse nationale en internationale beursgenoteerde bedrijven in zowel uitvoerende als management functies. Ruim 10 jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar het ondernemerschap en inmiddels meerdere bedrijven succesvol in de markt gezet. Hierin heeft zijn gedrevenheid en uitgebreide kennis van (online) marketing en sales altijd een belangrijke succesrol gespeeld.

Vanuit zijn grote affiniteit met beleggen is hij 5 jaar geleden gestart met het beleggen in whisky. Deze passie deelt hij met zijn compagnon en mede eigenaar Jelger Visser van het internetbureau Praes. Dit heeft geresulteerd in het oprichten van de veilingsite European Whisky Auctions, waarin alle kennis, ervaring en passie bij elkaar komt in een nieuwe onderneming.

Wil je meer weten?